Sezeryandan Sonra Beslenme
Sezeryandan sonra beslenme, Bazı nedenlere bağlı olarak annenin karnından operasyonla bebeğin dünyaya getirilmesine halk arasında Sezeryan ameliyatı denir. Ameliyatı takip eden bu süreçte doğumdan önceki bir beslenme şekli uygulanmalıdır. Sezeryandan sonra beslenme 6 saat sonra yiyip içilebilmektedir. Sezeryandan sonra beslenmenin annenin iyileşme sürecini ve bebeğin beslenmesini etkileyeceğini unutmamak gerekir.
Annenin sütünün miktarı yediği gıdalarla ve besleyiciliği ile alakalı bir durumdur. Bu süreçte bol miktarda sıvı tüketmesi gerekir. Süt miktarının yeterli olabilmesi için annenin günde en az 3 litre sıvı alması gerekiyor. Bu miktar size çok gelmesin. Vücudun kendini onarması ve toparlaması için suya ihtiyaç duyar. Annenin kalsiyum oranının iyi olması gerekir. Çünkü kalsiyum anneden alınıp bebeğe aktarılır. Bu sebepten kalsiyum eksikliği anneyi ve bebeği olumsuz etkilemektedir. Sezeryandan sonra beslenmede kafein içeren içecekler süt verimini ve kalitesini düşürmektedir. Bu nedenle tüketmekten uzak durun.
Sezeryandan sonra beslenme için tüketilmesi uygun olan gıdalar- Kalsiyum yönünden zengin olan süt, yumurta, yoğurt peynir tüketmeye özen gösterin.
- C vitamini içeren gıdalardan bolca tüketin. Örneğin, portakal, mandalina, greyfurt ve kivi gibi meyveleri eksik etmeyin.
- Yeşil sebzelerden salata yaparak bolca tüketilebilir. Bu sezeryandan sonra beslenme de taze sebzelerin tüketilmesi önemlidir.
- Kişiye göre değişen gaz yapıcı yiyeceklerin beslenme listesinden çıkarılması gerekir.
- Kuru meyveler ve kuru yemişler tüketilmesi gerekir.
- Tadlandırmak için bal ve pekmez kullanılmalıdır. Şekerin besleyici bir özelliği yoktur.
- Taze sıkılmış meyve suları tüketin. Örneğin, nar, narenciye, havuç vs.
- Çorbalarda sezeryandan sonra beslenmede çok önemlidir. Hem besleyici hem de doyurucu rahatsızlık hissi vermeyen mercimek çorbası, yayla çorbası, et suyu tavuk suyu çorbalar, sebze çorbaları vs.
19.01.2024 17:12:41
Sezeryandan Sonra Beslenme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|